Utbildning IT-upphandling 3:e september 2020

Från behov till god affär

Utbildning IT-upphandling 3:e september 2020

Att upphandla varor och tjänster inom IT är komplext och det ställer höga krav på samtliga aktörer i upphandlingsprocessen. Under denna kurs får du som deltagare ta del av metoder och verktyg för att kunna ta dig igenom hela upphandlingsprocessen vid införskaffning av IT-varor och tjänster. Kursen ger dig en grundläggande kunskap om IT-upphandling och förutsättningar för att kunna genomföra en lyckad upphandling och därmed göra en god affär.

Du lär dig

  • Kort repetition av grunderna inom Lagen om offentlig upphandling (LOU)
  • Upphandlingsprocessen från start till mål med fokus på IT-upphandling
  • Utvärderingsmodeller och utvärdering av IT-system
  • Grundläggande avtalshantering inom IT
  • Hur du lyckas med en IT-upphandling

Under kursen kommer vi att gå igenom alla steg i upphandlingsprocessen. Fokus kommer att ligga på vad inom respektive steg som är viktigt att tänka på vid en IT-upphandling.

Praktisk information

När? Torsdagen den 3:e september kl 09:00-16.00
Var?
Första Långgatan 20, Göteborg. OBS! Vi följer nogsamt utvecklingen kopplat till Covid-19. Om vi i september fortfarande befinner oss i ett ansträngt läge kopplat till virusspridningen kommer vi att ställa om kursen till en digital sådan. 
Pris?
6 700 kr exkl. moms. I priset ingår frukost och lunch.

Kursen passar dig som är

  • Inköpare av IT-system t.ex. verksamhetschef
  • IT-chef / -strateg eller digitaliseringschef
  • Upphandlare med ansvar för inköp av IT

Deltagare bör ha en grundläggande förståelse för Lagen om offentlig upphandling (LOU) och med fördel även ha genomfört en IT-upphandling.

”Utbildningen var precis vad jag var ute efter. Den gav mig en bred uppfattning om hela processen och precis tillräckligt mycket detaljkännedom för en endags-sittning. Materialet som vi fick ut efter kursen kommer att vara till stor hjälp att omvandla kunskaperna till konkreta arbetsmetoder.”
– Rasmus Ländström, IT-utvecklingschef,  Trollhättans stad

 

Relaterat innehåll: